İçeriğe geç

KEŞFETMEYE HAZIR MISIN?

En Sevilen Ürünler​ 🩷​

MAC Ruby Woo - Makyaj KutusuMAC Ruby Woo - Makyaj Kutusu
Marka: MAC

MAC Ruby Woo

DETAY Her stilin tamamlayıcısı ve farklı kombinlerin olmazsa olmazı Retro Matte Lipstick rujun mükemmel matlığıyla tanış! Aşkın ve tutkunun rengi kırmızının farklı tonlarından oluşan renk seçeneğiyle bu ruju uzun süre dudaklarında taşıman mümkün. Kalıcı ve yoğun formülü, çarpıcı renk seçeneği, tamamen mat yapısı ve...
575.00TL
575.00TL
Nars Mini Afterglow Lip Balm Duo Set Makyaj KutusuNars Mini Afterglow Lip Balm Duo Set Makyaj Kutusu
Marka: Nars

Nars Mini Afterglow Lip Balm Duo Set

HAFİF VE ÖVGÜ DOLU: Dudaklarınızı ikonik renkler bulunan bu mini Afterglow Dudak Balmı setiyle hafif ve övgü dolu bir renkte yıkayın. KORUR: Renk ve parlaklık dolu bu balmumları, dudakları korumaya ve şartlandırmaya yardımcı olan antioksidanlarla zenginleştirilmiş içeriklere sahiptir. NEMLENDİRİR: Formülün Monoï Nemlendirici Kompleksi sayesinde...
1,059.00TL
2,414.00TL
1,059.00TL
Huda Beauty Nude Obsessions Far Paleti - Makyaj KutusuHuda Beauty Nude Obsessions Far Paleti - Makyaj Kutusu

Huda Beauty Nude Obsessions Far Paleti - Nude Light

Her cilt tonuna ve göz rengine uyacak şekilde oluşturulan Huda Beauty'nin her mini far paletinde inanılmaz bir renk yelpazesi bulunur: yumuşak matlardan, süper parlak renklere ve tamamlayıcı metalik tonlardan, tümü yumuşak ve rahatça karıştırılabilen dokulara.Nude far paleti Nude Light hem sıcak hem de soğuk...
999.90TL
1,299.00TL
999.90TL
Sepet
0 ürün

Soru Cevap

Soru Cevap 2

tarafından Havva Gizem Gülşen
Soru Cevap 2

Giriş

Merhaba, makyaj soru cevap serimizin 2. serisinde sizin ilettiğiniz soruları cevaplandırmaya çalıştık. Sizde sorularınızı bize iletmek için sosyal medya hesaplarımızı veya mail yolunu tercih edebilirsiniz.

Alnı ve çenesi dar olan oval yüzlüler bronzer ve kontür uygulamamalı mı?

Makyaj yaparken kontür işlemini yapmanın amacı, yüz hatları arasında bir derinlik oluşturarak, hatların daha belirgin hale gelmesini sağlamaktır. Bronzer uygulaması yüzü ısıtmak ve çok da keskin olmayan şekilde, hafif geçişlerle boyutlandırmak için yapılabilir.

Yüzü boyutlandırmak için de her zaman kontür yapılmak zorunda değildir. Kimi zaman kontür yapılacak bölgeyi gölgelendirmek yerine, öne çıkmasını istediğiniz alanları aydınlatarak da yüzünüzü boyutlandırabilirsiniz.

Alnı ve çenesi dar olan oval yüzlüler bronzer ve kontür uygulamamalı mı?

Her yüz tipi ve şekli farklı olduğu için, herkese uyan belli bir kontürleme hattı elbette yoktur. Siz kendiniz için aydınlık ya da gölgede kalması gereken doğru bölgeyi zamanla ve pratik ederek belirleyebilirsiniz.

Doğru bölgeleri belirlemek için evde denemeler yaparken aydınlık bir ortam yerine loş ışıkta çalışmak ve aynayı farklı açılarda tutmak yüzünüzün doğal gölgelerini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Şemada görülen oval yüz şekline sahipseniz, alın ortası ve çenenize aydınlatıcı uygulayarak da yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Fox eye makyajının püf noktaları nelerdir?

Fox eyes makyaj tekniği, gözleri olabildiğince çekik gösteren bir makyaj trendi. Bunun için hem gölgelendirmenin hem de kirpiklerin eyeliner kuyruğunun hemen üstünde, yani gözün dış köşesinde yoğunlaşması gerekir.

Son olarak göz pınarının iç köşesinden dışa doğru, yukarı çektiğiniz eyelinerı
tamamlayacak açıda ince bir eyeliner çizerek görünüşü tamamlayabilirsiniz.

Bu makyaja gözün dış köşelerini gölgelendirerek başlayabilirsiniz. Bunun için ten renginize uygun toprak tonlarında farlar ya da bronzerınız'ı kullanabilirsiniz. Göz kapağının ortasına far sürmek bu makyaj için opsiyonel.

Fox eye makyajının püf noktaları nelerdir?

Üst göz kapağının ortasından başlayan ince eyeliner, kuyruğu da olabildiğince ince ve uzun olacak şekilde gözün dış köşesine çekilir. Son olarak göz pınarının içinden başlayan ve hafifçe burna doğru uzanan ince bir eyeliner çizebilirsiniz.

Burada açıyı doğru ayarlamak önemli. Bu bölgeyi, eyeliner'ın dağılmaması için öncesinde ten renginizde bir pudrayla pudralayabilirsiniz. Keçe uçlu, dağılmadığından emin olduğunuz bir eyeliner işinizi kolaylaştıracaktır. Bu aşama sizi zorlayacaksa atlayın.

Bu makyajın diğer püf noktalarından biri de gözün dış köşesine doğru yoğunlaşan kirpiklerdir. Bunun için takma kirpiklerden yardım alabilirsiniz. Takma kirpik kullanmıyorsanız (bu görünüşün etkili görünmesi için ben mutlaka kullanmanızı öneririm) rimelinizi gözün dış köşesinde yoğunlaştırmayı deneyin.

Cildim fondöteni kusuyor, nasıl düzelir bu durum?

Yağlı cilde sahipseniz, fondöteninizin daha uzun süre kalması için aşağıdaki ürünleri sırasıyla kullanabilirsiniz.

  • Silikon bazlı matlaştırıcı bir baz
  • Mümkünse su bazlı matlaştıcı ince bir fondöten
  • Transparan/sabitleyici bir pudra
  • Blotting sheets (Yağ emici yüz kağıtları)

İlk adım olarak cildinizi yağlı ciltlere uygun bir temizleyici ile temizleyip, alkol içerikli bir tonik uyguladıktan sonra nemlendirmelisiniz.

Silikon bazlı matlaştırıcı bazınızı parmak uçlarınızla özellikle T bölgenizde yoğunlaşarak ince katmanlar halinde parmak uçlarınızla cildinize iterek yerleştirin. Silikon bazları fazla miktarda kullanmamaya dikkat etmelisiniz, bir mercimek tanesi miktarındaki ürün yeterlidir.

Cildim fondöteni kusuyor, nasıl düzelir bu durum?

Su bazlı fondötenler yağlı ciltler için en iyi seçeneklerdendir. Birçok farklı markanın su bazlı fondötenleri piyasada mevcut. Pudralama kısmına geçmeden önce fondöteninizin cildinizle bütünleştiğinden emin olun.

Fondöten uygulamanızdan sonra üzerinden geçeceğiniz sabitleyici bir transparan pudra, parlak görüntünün ortaya çıkmasını geciktirecek ve hatta engelleyecektir.

Blotting paper ürünü, yani yüzünüzdeki fazla yağı almaya yarayan küçük kağıtlar, gün içinde yüzünüze çıkan fazla yağın emilmesine yardımcı olur.

Bir kağıdı alın ve özellikle parlama yaşadığınız bölgelere tamponlayarak hafifçe bastırın, makyajınız bozulmadan fazla yağın emildiğini göreceksiniz.

Kağıtla fazla yağı aldıktan sonra gerekirse pudralama işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Bu aşamaları uygularsanız yüzünüzün makyajı kustuğunu değil, en kötü ihtimalle tekrar parladığını göreceksiniz. Bunun için de gerekirse blotting paper + pudralama işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Makyaj yapmaya yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz neler?

Hayatında hiç makyaj yapmamış biri için internet üzerinden bilgi edinmek güzel bir yöntem. Youtube, uygulamalı bir çok içeriğe sahip olduğu için faydalı bir mecra ama aynı zamanda devasa bir pazarlama arenası…

İzlediğiniz videolar sonrası kendinizi ihtiyacınız olmayan bir dolu malzeme almış olarak bulabilirsiniz.

Ürün odaklı içerik paylaşmayan, gerçek makyaj sanatçılarının tecrübelerini ve makyajın püf noktalarını paylaştığı kanallardan tarzını beğendiklerinizi takip edebilirsiniz.

Örneğin Wayne Goss benim keyifle takip ettiğim Youtuber’lardan biri ve başarılı bir makyaj sanatçısı.


Başlangıçta, öncelik vermek istediniz noktalara odaklanın.

Makyaj yapmaya yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz neler?

Gidermek istediğiniz kusurlar ya da ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeler neler?

Bunları belirledikten sonra bütçenize uygun bir alışveriş listesi çıkarabilirsiniz. Örneğin göz altınızı aydınlatmak ya da yüzünüzde kapatmak istediğiniz lekeler için bir concealer edinebilirsiniz.

Göz makyajı yapacaksanız mutlaka maskara edinmenizi tavsiye ederim. Çünkü farsız maskara kullanılabilir ancak maskara sürmeden sadece far ya da kalem kullanmak biraz absürt durabilir.

Hem dudak hem yanak için kullanılabilen krem allıklardan da alırsanız küçük bir makyaj kitine sahip oldunuz bile! Bu tabii temel malzemelere bir örnek, siz ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun olarak kitinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Söylediğim gibi başlangıçta ihtiyaçlarınızı belirlemek ve buna göre hareket etmek önemli.

Zamanla makyajdan keyif aldıkça ve yeteneklerinizi keşfettikçe kitinizi genişleterek makyaj serüveninize devam edebilirsiniz.

Göz altlarım çok kurudu, makyaj yakışmıyor. Nasıl geçer?

Günlük rutinimizde yüzümüzü nemlendirirken bazen göz çevremizi atlayabiliyoruz. Göz çevresi ince ve hassas olduğu için bu bölgeye de gerekli özeni göstermek gerekiyor.


Düzenli olarak göz çevresini nemlendirmek, bu bölgeyi aydınlık göstermeye ve kırışıklıkların önlenmesine de yardımcı olur.

Sadece nemsizlikten şikayetçiyseniz su bazlı göz çevresi nemlendiricileri işinizi görecektir.

Hem nemsizlik hem kuruluktan şikayetçiyseniz E vitaminince zengin soğuk sıkım hindistan cevizi yağını, çuha çiçeği yağını ya da shea yağını da bakımınıza ekleyebilirsiniz.

Yalnız hindistan cevizi yağı bazı ciltlerde komedojen (gözenek tıkayıcı) etki gösterdiği için küçük miktarlarda kullanmak önemli.

Zaten göz çevresi için ürün miktarı mümkün olduğunca minimumda olmalı.

Göz çevresi nemlendiricileri nasıl kullanılır?

Göz altlarım çok kurudu, makyaj yakışmıyor. Nasıl geçer?


Mercimek tanesi büyüklüğündeki bakım ürününüzü yüzük parmağınız üzerinde ısıtıp göz çevrenize dairesel masajlar yaparak iyice yedirin. Yağ içerikli nemlendiriciler ya da yukarıda bahsettiğim yağlar makyajınızın tam olarak cildinize oturmasını engelleyebilir.

Bu yüzden mümkünse makyajınızdan 30 dakika önce uygulayın. Bu süre içinde cildiniz nemlenerek makyaja hazır hale gelecektir.


Makyajınız için de bakım yapan içeriklere sahip kapatıcıları kullanabilirsiniz. Göz kapağınızda da kuruluk varsa toz far yerine daha kaygan yapıda olan krem ya da stick farları tercih edebilirsiniz.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Göz At

Seç

Düzenle
Have Questions?
Back In Stock Notification
Karşılaştır
Ürün SKUAçıklama Kategori Stok Durumu Ürün Türü Diğer Detaylar
this is just a warning
Giriş Yap
Sepet
0 Ürünler

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping